söndag 26 augusti 2012

Skumrutor / Mums Mums

Receptet ger ca 40 st ( beroende på storlek ) 
Ingredienser: 

1 1/2 msk gelatinpulver
1 1/2 dl kokande vatten
5 dl strösocker
1 dl florsocker
1 äggvita
1 dl kallt vatten
1 msk vaniljsocker

4 dl kokos
2 msk kakao

Gör såhär: 
Häll i gelatinpulvret i en stor bunke. 
Värm upp vatten för att sedan hälla det kokande vattnet över gelatinet. Vispa med elvisp tills pulvret löst sig i vattnet. 
Tillsätt socker, florsocker, äggvita, vatten och vaniljsocker. Vispa med hög hastighet tills smeten blir tjock och seg i ca 10-15 min. 


Blanda kokos och kakao i en skål. Ta fram en form i önskad storlek 
( större form : inte så höga mums mums, mindre form : högre! )
Jag hade en form som var 20x30 cm. 
Täck formen med bakplåtspapper, strö botten av formen med kokosblandning.
Häll i den sega smeten och jämna till ytan med hjälp av en kniv.



Strö över ett lager med kokosblandningen. 
Ställ formen i kyl i ca 4 timmar. När kakan har stelnat, ta ut och skär i önskad storlek. 
Vänd dina bitar i kokosblandningen på sidorna som inte är kokos på. 

Walla.. och du är klar! Lycka till!  











1 kommentar: